Pardus 2011 x86_x64'te Adobe Reader açılmıyor.
İyi günler, Adobe Reader 9'u sitesinden indirip kurdum, ancak açmaya çalıştığımda
/opt/Adobe/Reader9/Reader/intellinux/bin/acroread: error while loading shared libraries: libxml2.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
hatası veriyor. Eksik dosyalar neler diye baktığımda aşağıdaki dosyaların eksik olduğunu görüyorum.
# ldd acroread | grep "not found"
libBIB.so => not found
libBIBUtils.so => not found
libACE.so => not found
libAGM.so => not found
libCoolType.so => not found
libAXE8SharedExpat.so => not found
libJP2K.so => not found
libAdobeXMP.so => not found
libicuuc.so.36 => not found
libssl.so.0.9.8 => not found
libcrypto.so.0.9.8 => not found
libxml2.so.2 => not found
libgdk_pixbuf_xlib-2.0.so.0 => not found
libgtk-x11-2.0.so.0 => not found
libgdk-x11-2.0.so.0 => not found
libatk-1.0.so.0 => not found
libgdk_pixbuf-2.0.so.0 => not found
libpango-1.0.so.0 => not found
libgobject-2.0.so.0 => not found
libglib-2.0.so.0 => not found
libX11.so.6 => not found
libResAccess.so => not found
İnternette yaptığım araştırmalarda sorunun 64 bit işletim sistemi üzerinde 32 bitlik Adobe Reader kurmaktan kaynaklandığını, programın çalışması için ihtiyaç duyulan paketlerin 32 bit versiyonlarının kurulması gerektiğini öğrendim. Ancak Pardus'ta bunu nasıl yapacağım. Paket yöneticisi paketlerin 32 bit mi 64 bit mi olduğunu göstermiyor, 32 bitlik paketleri nasıl bulup kurmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
- 621 okunma

baDibere
Re: Pardus 2011 x86_x64'te Adobe Reader açılmıyor.
64bit Pardus için henüz 32bit kütüphaneler tam anlamıyla hazır değil.
kuftikufti
Re: Pardus 2011 x86_x64'te Adobe Reader açılmıyor.
*.bin dosyaları derlenmiş olarak gelirler. 32Bit sistemde derlenmiş bir *.bin dosyası, o mimarinin kütüphanelerini ararlar. Kodlar açıksa, 64Bit ortamda derlemek genelde çözüm olur. Ama Adobe Reader kapalı olduğundan öyle bir şans yok. Varsa, 64Bit sürümünü indirin.