Pardus 2011 Kurma İle İlgili Sorum
Arkadaşlar pardusu kurarken nasıl şekilde kurcağını seçiceğemiz bölüm varya işte orda ''diskin tamamını kullan var'' ben ''C'' diskindeki herşeyi silip pardus kurmak istiyorum onun için diskin tamamını kullanımı seçmem lazım? birde diskin tamamını kullanda sadece ''C'' diskinin tamamını kullanacak değilmi diğer harddisklere bir şey yapmıcak cevaplarınızı bekliyorum...
- 236 okunma

Aguila Negra
Re: Pardus 2011 Kurma İle İlgili Sorum
Sizin fiziksel olarak kaç harddiskiniz var?
Diskin tamamını kullan dan önce,birden fazla harddiskiniz var ise ,kurulumu istediğiniz harddiski seçmeli ve ondan sonra sorduğunuz işlemi yapmalısınız.
Bir harddisk içinde birden fazla bölüm var ise,C.D.E gibi,diskin tamamını kullan derseniz bu bölümler silinecektir.
Telekinazi
3 adet harddiskim var 2 tanesi depo olarak kullanıyorum diğerinide yani ''C'' harddiski sadece sistem için 200gb idi sadece sistem için 200 gb fazla geleceği için onuda 2 ye böldüm yani 4 tane olarak gözüküyor pcde ama 3 tane harddiskim var.Yani diskin tamamını kullan dersem bu 4 harddisk sıfırlanacak uyardığınız için çok teşekkür ederim:)Benim yapmak istediğim şu anda bende windows 7 var bunu ''C'' harddiskinden komple silip yerine pardus 2011 kurmak.Bunun için kurulum esnasında kendi düzenini yarat şıkkını işaretlemeliyim herhalde?
baDibere
Bir tane sabit sürücüm bulunduğundan tüm diski kullan seçeneğinin tam olarak nasıl davrandığını bilmiyorum ancak muhtemelen sizden bir tane sabit sürücü seçmenizi isteyecektir.
Kurulum düzenin elle yarat derseniz de sizden sabit sürücü seçmenizi isteyecektir. Elinizi korkak alıştırmayın
Aguila Negra
Yanlış anlatmak istemem onun için resim koyacağım,

diski denetleme,klavye seçimi ve şehir seçiminden sonra kaç harddisk varsa sistemde onların göründüğü ekran çıkacak,bende 2 tane ve resmi şu:
Sizde hangi fiziksel harddiske kurmak istiyorsanız önce bu resimdeki ekranda onu seçeceksiniz,
sonra seçtiğiniz harddisk içinde birden çok bölüm var ise,tamamını kullan seçerseniz hepsi gider.Sizdeki 4 e böldüm dediklerinizx gider.
O bahsettiğiniz 4 bölümden hangisine kurmak istiyorsanız,kurulacak bölümü belirtmeniz ve oraya kurmanız gerek,bu durumda diğer 3 bölüme bir şey olmaz.
Bunun için wiki deki kendi düzenini yarat kısmı sizin için:
http://tr.pardus-wiki.org/Pardus:Kurulum/2011
Telekinazi
Aguila Negra bu kadar detaylı yardımlarınız için çok ama çok teşekkürler.Gayet güzel anladım nasıl kurcağımı şimdi gidip kuruyorum pardusu.İyi akşamlar...
warpalawas
w