Forumlar > Pardus > Donanım (Pardus 2009.2 Sorunlarım.Yeni Başladım)
Fkarizmatik kullanıcısının resmi

Fkarizmatik

Pardus 2009.2 Sorunlarım.Yeni Başladım

S.a. Ardaşlar aranıza yeni katıldım sorunum cdrom çalışmıyor.zaten sata oldugundandır belkide.cd taktıgımda hiçbirşey gelmiyor.başlat-bilgisayar-sistem bilgilerindende görünmüyor.

2)Masaüstü DizinSmile

3)Ayrıca İndirdiğim programcıklar görnmüyor yerel dosyadan kur diyince görünüyor.Programcıklar hangi dizine iniyor teşekkürler...

En kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden Teşekkürler...

martinamca kullanıcısının resmi

martinamca

Re: Pardus 2009.2 Sorunlarım.Yeni Başladım

2) Tüm yüklü programların çalıştırma kısayollarını bir dizine koymak niye istiyorsunuz ki? Çok iddialı bir amacınız var. Smile Bu programları /usr/sbin /usr/bin, /bin, /sbin vs. gibi dizinlerin altında bulabilirsiniz. Kurduğunuz programları başlat menüsünde bulabilirsiniz.

3) Paket yöneticisi'nde kurduğunuz programlar fonksiyonel olarak ilgili dosyalarını ilgili yerlere dağıtırlar. Yani, bir programın dosyaları dosya sistemi üzerinde farklı yerlerde bulunur. Çalıştırma dosyaları /usr/bin veya /usr/sbin gibi dizinlerin altında bulunurken, kullandıkları kütüphaneler /usr/share/lib veya /usr/lib gibi dizinlerin altında olabilir.

Fkarizmatik

martinamca wrote:
2) Tüm yüklü programların çalıştırma kısayollarını bir dizine koymak niye istiyorsunuz ki? Çok iddialı bir amacınız var. Smile Bu programları /usr/sbin /usr/bin, /bin, /sbin vs. gibi dizinlerin altında bulabilirsiniz. Kurduğunuz programları başlat menüsünde bulabilirsiniz.

3) Paket yöneticisi'nde kurduğunuz programlar fonksiyonel olarak ilgili dosyalarını ilgili yerlere dağıtırlar. Yani, bir programın dosyaları dosya sistemi üzerinde farklı yerlerde bulunur. Çalıştırma dosyaları /usr/bin veya /usr/sbin gibi dizinlerin altında bulunurken, kullandıkları kütüphaneler /usr/share/lib veya /usr/lib gibi dizinlerin altında olabilir.

Amacım yüklediğim tüm programlar gözümün önünde olsun istedim Smile Zaten başlat menüsüden kısayol masaüstüne attım ama dizin içerisine girmiyorlar Smile Programcıklardan zaten mac osx su rocketdock şeklindeki programı yüklersem dizine gerek bile kalmayacak.

cd-rom sorunum halen devam etmekte... :'(
programcıkta macosx yükleyemedim yardım lütfen

Dipnot:15yıllık bilgisayar kullanıcısıyım.BU şekilde muhteşem bir sistem görmedim.tam görsel şölen ve sistem istikrarlı çalışıyor.Bu zamana kadar windows ürünlerini kullandıgım için kendime ve geçmişime acıdım açıkcası.

kuftikufti kullanıcısının resmi

kuftikufti

1- Menü -> Uygulamalar -> Sistem -> Bilgi Merkezi'ni çalıştırarak SCSI bölümü altında CDROM'unuzu görebiliyor musunuz?

2- Klasör içinde sağ tık, Yeni Oluştur -> Uygulamaya bağlantı seçeneği ile herhangi bir dizindeki çalışan bir dosyaya kısayol oluşturabilirsiniz.

3- Daisy plasmodi fazlasıyla işiniz görecektir.
http://wiki.pardus-linux.org/index.php/Dosya:Masahgn.jpg
Altta Daisy plasmodi çalışıyor.

Fkarizmatik

kuftikufti wrote:
1- Menü -> Uygulamalar -> Sistem -> Bilgi Merkezi'ni çalıştırarak SCSI bölümü altında CDROM'unuzu görebiliyor musunuz?

2- Klasör içinde sağ tık, Yeni Oluştur -> Uygulamaya bağlantı seçeneği ile herhangi bir dizindeki çalışan bir dosyaya kısayol oluşturabilirsiniz.

3- Daisy plasmodi fazlasıyla işiniz görecektir.
http://wiki.pardus-linux.org/index.php/Dosya:Masahgn.jpg
Altta Daisy plasmodi çalışıyor.

Teşekkürler daisy kurdum yanlız program kısayolunu ekleyemiyorum.

kuftikufti

Fkarizmatik wrote:

Daisy üzerine sağ tıklayıp, Daisy ayarları'na girin. Soldaki Launchers sekmesine girerek, sağda bulunan Total Launchers sayısını arttırın. Kendi başlatıcılarını da ekleyecektir (başlatma menüsü, sistem ayarları kısayolu gibi). Bunları silin (üzerlerine sağ tıklayıp, "Remove Launcher"). Boş başlatıcıları ise, üzerlerine tıklayıp, Edit Launcher diyerek, istediğiniz programın komutunu çağıracak şekilde ayarlayın. Daisy'nin ve ikonların yerleri şaşabilir. Bilgisayarı tekrar başllatırsanız, hepsi yerli yerine geri döneceklerdir.

Fkarizmatik

kuftikufti wrote:
Fkarizmatik wrote:

Daisy üzerine sağ tıklayıp, Daisy ayarları'na girin. Soldaki Launchers sekmesine girerek, sağda bulunan Total Launchers sayısını arttırın. Kendi başlatıcılarını da ekleyecektir (başlatma menüsü, sistem ayarları kısayolu gibi). Bunları silin (üzerlerine sağ tıklayıp, "Remove Launcher"). Boş başlatıcıları ise, üzerlerine tıklayıp, Edit Launcher diyerek, istediğiniz programın komutunu çağıracak şekilde ayarlayın. Daisy'nin ve ikonların yerleri şaşabilir. Bilgisayarı tekrar başllatırsanız, hepsi yerli yerine geri döneceklerdir.

total launchers kapalı aktif değil malesef...

kuftikufti

"Main" kısmında. "Role: Linear dock" olacak.