Pardus 2009.2 Sorunlarım.Yeni Başladım
S.a. Ardaşlar aranıza yeni katıldım sorunum cdrom çalışmıyor.zaten sata oldugundandır belkide.cd taktıgımda hiçbirşey gelmiyor.başlat-bilgisayar-sistem bilgilerindende görünmüyor.
2)Masaüstü Dizin
3)Ayrıca İndirdiğim programcıklar görnmüyor yerel dosyadan kur diyince görünüyor.Programcıklar hangi dizine iniyor teşekkürler...
En kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden Teşekkürler...
- 225 okunma

martinamca
Re: Pardus 2009.2 Sorunlarım.Yeni Başladım
2) Tüm yüklü programların çalıştırma kısayollarını bir dizine koymak niye istiyorsunuz ki? Çok iddialı bir amacınız var.
Bu programları /usr/sbin /usr/bin, /bin, /sbin vs. gibi dizinlerin altında bulabilirsiniz. Kurduğunuz programları başlat menüsünde bulabilirsiniz.
3) Paket yöneticisi'nde kurduğunuz programlar fonksiyonel olarak ilgili dosyalarını ilgili yerlere dağıtırlar. Yani, bir programın dosyaları dosya sistemi üzerinde farklı yerlerde bulunur. Çalıştırma dosyaları /usr/bin veya /usr/sbin gibi dizinlerin altında bulunurken, kullandıkları kütüphaneler /usr/share/lib veya /usr/lib gibi dizinlerin altında olabilir.
Fkarizmatik
3) Paket yöneticisi'nde kurduğunuz programlar fonksiyonel olarak ilgili dosyalarını ilgili yerlere dağıtırlar. Yani, bir programın dosyaları dosya sistemi üzerinde farklı yerlerde bulunur. Çalıştırma dosyaları /usr/bin veya /usr/sbin gibi dizinlerin altında bulunurken, kullandıkları kütüphaneler /usr/share/lib veya /usr/lib gibi dizinlerin altında olabilir.
Amacım yüklediğim tüm programlar gözümün önünde olsun istedim
Zaten başlat menüsüden kısayol masaüstüne attım ama dizin içerisine girmiyorlar
Programcıklardan zaten mac osx su rocketdock şeklindeki programı yüklersem dizine gerek bile kalmayacak.
cd-rom sorunum halen devam etmekte... :'(
programcıkta macosx yükleyemedim yardım lütfen
Dipnot:15yıllık bilgisayar kullanıcısıyım.BU şekilde muhteşem bir sistem görmedim.tam görsel şölen ve sistem istikrarlı çalışıyor.Bu zamana kadar windows ürünlerini kullandıgım için kendime ve geçmişime acıdım açıkcası.
kuftikufti
1- Menü -> Uygulamalar -> Sistem -> Bilgi Merkezi'ni çalıştırarak SCSI bölümü altında CDROM'unuzu görebiliyor musunuz?
2- Klasör içinde sağ tık, Yeni Oluştur -> Uygulamaya bağlantı seçeneği ile herhangi bir dizindeki çalışan bir dosyaya kısayol oluşturabilirsiniz.
3- Daisy plasmodi fazlasıyla işiniz görecektir.
http://wiki.pardus-linux.org/index.php/Dosya:Masahgn.jpg
Altta Daisy plasmodi çalışıyor.
Fkarizmatik
2- Klasör içinde sağ tık, Yeni Oluştur -> Uygulamaya bağlantı seçeneği ile herhangi bir dizindeki çalışan bir dosyaya kısayol oluşturabilirsiniz.
3- Daisy plasmodi fazlasıyla işiniz görecektir.
http://wiki.pardus-linux.org/index.php/Dosya:Masahgn.jpg
Altta Daisy plasmodi çalışıyor.
Teşekkürler daisy kurdum yanlız program kısayolunu ekleyemiyorum.
kuftikufti
Daisy üzerine sağ tıklayıp, Daisy ayarları'na girin. Soldaki Launchers sekmesine girerek, sağda bulunan Total Launchers sayısını arttırın. Kendi başlatıcılarını da ekleyecektir (başlatma menüsü, sistem ayarları kısayolu gibi). Bunları silin (üzerlerine sağ tıklayıp, "Remove Launcher"). Boş başlatıcıları ise, üzerlerine tıklayıp, Edit Launcher diyerek, istediğiniz programın komutunu çağıracak şekilde ayarlayın. Daisy'nin ve ikonların yerleri şaşabilir. Bilgisayarı tekrar başllatırsanız, hepsi yerli yerine geri döneceklerdir.
Fkarizmatik
total launchers kapalı aktif değil malesef...
kuftikufti
"Main" kısmında. "Role: Linear dock" olacak.